Paella Valenciana
Aperitive / 17.06.2002

Mod de preparare

Desigur ca toata lumea asociaza "Paella" cu Spania. Acest produs tipic al bucatariei iberice poate fi preparat acum chiar de tine, urmand pasii din reteta de mai jos.

Ingrediente si cantitati:


rata sau pui (aripioare, pulpe, ficat)
costite de porc taiate marunt, eventual - carne de iepure
fasole verde si alba
un ardei rosu (capia) taiat in bucati mari (in patru)
orez
sofran
supa de pui sau apa calda
1 rosie taiata in bucati
2 catei de usturoi
ulei
sare
ardei iute

Mod de preparare:


1. Se pune ulei intr-o tigaie mai mare (in Spania se folosesc tigai speciale, care se numesc tot "paella") si se caleste ardeiul.
2. Se adauga carnea, pana cand devine aurie.
3. Imediat se adauga usturoiul tocat si fasolea.
4. Cand si acestea s-au calit, se pune rosia cu putina apa, pentru a nu se arde.
5. Dupa ce totul este gata, urmeaza orezul si putin ulei - daca este nevoie - si se lasa in continuare pe foc timp de cateva minute, dupa care se adauga supa sau apa fierband (doua cani pentru fiecare cana cu orez), sofranul si ardeiul iute, tocat marunt.
6. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se lasa pana scade. Se adauga sare, dupa gust.
  • naryinar, miercuri, 08.04.2009 12:04
    paella valenciana

    cea mai buna este carnea de pui si iepure taiate bucati potrivite.Iar pe linga acea fasole se pune si niste pastai verzi mai late,iar fasolea este mai mare decit cea obisnuita si trebuie un pic fiarta daca e uscata.Se maninca cu lamaie deasupra si o salata verde pe linga,merge fff bine.POFTA BUNA !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro