Mamaliguta cu branza la cuptor
Mod de preparare
Ceva traditional si modern in acelasi timp: mamaliguta cu branza lacuptor. Este o mancare usoara si se prepara simplu. Incercati-o!Ingrediente: 400 g. malai, o lingurita de sare, 200 g. branza, 100 g. untsau margarina, 2 oua, 2 linguri de lapte.
Mod de preparare: Se face o mamaliga mai moale. In tava unsa cu putinulei se pune un strat de mamaliga, unul de branza si unt, apoi iarasiunul de mamaliga, branza, unt. Ultimul strat trebuie sa fie mamaliga. Sebat ouale cu putin lapte si sare, se toarna peste mamaliga, se presarabranza, apoi se da la cuptor pana se rumeneste.
Dati un timp de coacere . Rumenitul poate fi in trepte .Oricum , pentru cei care -si cunosc cuptorul ,e foarte gustos acest fel de mancare. Poate imbracasi haina unui aperitiv si a unui fel principal si a unei garnituri la ceva cu carne .Bun !