Frigarui de pui marinat in suc de portocala
Aperitive / 30.04.2010

Mod de preparare

Un preparat delicios, cu o aroma si o savoare speciala. Cantitatile sunt pentru sase persoane.

Ingrediente: un piept de pui si trei pulpe, fara piele si oase, o bucata de ghimbir, coaja rasa si sucul de la o lamaie, o lingurita de zahar, doua portocale mari, o legatura de patrunjel, sare, trei linguri de ulei si o lingurita de piper macinat.

Preparare: Taie carnea in cubulete, cat mai egale. Pune sare si piper mult. Prepara marinata din sucul de la doua portocale, sucul de la o lamaie, ghimbirul ras prin razatoare, verdeata tocata marunt, zaharul, uleiul si coaja de lamaie. Amesteca bine si pune sosul intr-o punga care se poate sigila (pentru ca in felul acesta nu este nevoie de mult sos) si adauga carnea. Amesteca bine si las-o la rece circa doua ore, in sos. Scoate bucatelele si formeaza sase frigarui. Pune-le pe gratarul incins. Sunt gata in 15-20 de minute, in functie de foc. Inainte sa le servesti, stropeste-le cu suc proaspat de portocala.

Sfat Eva: Poti prepara carnea si marinata acasa, iar la iarba verde doar sa asamblezi frigaruile. Foloseste frigarui din lemn de brad.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro