Mod de preparare
Traditia gratarului la iarba verde trebuie onorata si anul acesta, astfel ca Eva a pregatit pentru tine, cateva idei speciale, numai bune de folosit la petrecerea campeneasca. Toata lumea stie sa prepare un gratar, cu mititei si pulpe de pui. Din acest motiv, retete de mai jos sunt altfel. Delicioase frigarui, din carne (pui, porc, miel si peste), cu adaus de legume si fructe. Daca esti in cautarea unor variatii si a unor retete noi, atunci colectia de preparate de mai jos este cea mai buna solutie.
Te mai poti inspira si din retetele de aici, dar si din sfaturile de aici, pentru a te asigura ca vei avea cel mai bun gratar. Iar aici vei gasi retetele celor mai bune garnituri, preparate tot la gratar.
Frigarui de miel si caise uscate
Frigarui de pui marinat in suc de portocala
Frigarui de somon cu sos de mustar
Frigarui de porc cu ceapa verde
Ingredientele sunt pentru 4 persoane: 6 ciuperci champignon potrivite ca marime, 1 dovlecel, 12 rosii cireasa, 1 ardei rosu. Ciupercile se curata de pamant si se taie in doua. Dovlecelul se taie in 16 bucati rotunde aproximativ egale. Ardeiul se taie in patratele. Toate ingredientele se pun intr-o vas in care se adauga ulei de masline, un strop de sare si patrunjel proaspat tocat. Se formeaza frigarui-ul, alternand un dovlecel, o rosie, o jumatate de ciuperca, un ardei, dovlecel, rosie, ciuperca, ardei si se continua tot asa. Se termina cu un dovlecel (practic la un frigariu se folosesc 4 dovlecei, 3 rosii, 1 1/2 ciuperca, 3 patrate de ardei). Se pun intr-o tava si se stropesc cu uleiul condimentat din vas. Se pun pe gratar si se intorc de cateva ori. Pofta buna.