Creveţi marinaţi, pe grătar
Aperitive / 02.10.2012

Ingrediente

1 kilogram de creveţi mari, decorticaţi, cu codiţe    
1 ceşcă cu ulei de măsline
1/4 ceaşcă pătrunjel tocat mărunt
zeama de la o lămâie    
2 linguri cu sos de ardei iute
3 căţei de usturoi pisaţi
1 lingură cu pastă de tomate
2 linguriţe cu oregano uscat
1 linguriţă cu sare
1 linguriţă cu piper măcinat
ţepuşe pentru frigarui

Mod de preparare


Amestecă într-un bol uleiul de măsline, pătrunjelul, zeama de lămâie, sosul iute, usturoiul, pasta de tomate, oregano, sarea şi piperul.
Păstrează puţin sos rezultat pentru a unge creveţii cât sunt pe grătar.
Toarnă sosul pentru marinat peste creveţi şi lasă la marinat, în frigider, timp de două ore.
Încinge grătarul.
Pune creveţii pe ţepuşe, înţepându-i o dată lângă coadă şi încă o dată lângă cap.
Unge foarte puţin grătarul cu ulei.
Lasă creveţii pe grătar câtev cinci minute pe fiecare parte sau până devin opaci, ungând des cu marinata păstrată.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro