Clatite de orez cu somon afumat
Aperitive / 21.03.2013

Ingrediente

150g orez, 3 oua, 100g cascaval, 1 legatura de marar, 2 catei de usturoi, 200g somon afumat Ocean Fish,, 140ml iaurt Danone Nutriday, ulei, sare, piper, 1 lamaie.

Mod de preparare

1. Se fierbe orezul in 600ml de apa cu doua linguri de ulei timp de 20 de minute. Sau folositi ca si mine, o punga de orez prefiert de 125g, pe care-l lasati in apa fierbinte timp de 8-12 minute, dupa indicatiile de pe ambalaj. Se lasa se sa raceasca, apoi se amesteca cu ouale batute, cascavalul ras, usturoiul pisat, mararul tocat-eu am avut doar uscat, am pus o lingura- sare si piper, dupa gust. 2. Se amesteca bine compozitia de orez, apoi se formeaza clatite de 10-15 cm diametru, care se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei incins. Eu le-am dat la cuptor in tava Delimano fara niciun strop de ulei ;-) Le-am intors pe ambele parti. Iaurtul se rastoarna intr-un bol, se adauga o lingura de marar si coaja rasa de lamaie. Eu am ras jumatate de lamaie. Daca folositi doua iaurturi, atunci radeti o lamaie intreaga. Somonul se taie fasii. Se asaza pe farfurii, in straturi, o clatita de orez, felii de somon, o lingura din sosul de iaurt si formati un turnulet de trei sau patru clatite. Am decorat cu frunze de salata verde si am presarat marar si coaja de lamaie. Am servit imediat ;-)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro