Supă rece de roşii şi avocado
Ingrediente
1 roşie coaptă bine, curăţată de coajă şi tăiată felii
2 fructe de avocado, curăţate de coajă şi tăiate felii
1 ceapă tăiată felii
1 ardei gras, tocat
1/4 ceaşcă cu suc de lămâie
1 litru de suc de roşii
1 1/4 ceaşcă cu iaurt degresat
1/4 ceaşcă cu arpangic tocat
Sare după gust
Piper după gust
Mod de preparare
Pune roşiile, avocado, ceapa, ardeiul gras şi sucul de lămâie în blender şi lasă-l până se transformă într-o cremă. Adaugă o cană cu suc de roşii.
Toarnă crema obţinută într-un vas mare şi apoi adaugă sucul de roşii rămas şi o ceaşcă de iaurt. Pune sare după gust şi lasă la frigider timp de 2 ore.
Ornează fiecare porţie cu iaurt, arpangic şi piper.