Supă franţuzească de ceapă
Mod de preparare
O supă specială şi delicioasă cu care îţi poţi răsfăţa familia, dar şi invitaţii, când organizezi diverse evenimente.Ingrediente:
- 1 cubuleţ potrivit de unt
- 1 kilogram de ceapă, tocată mărunt
- o linguriţă cu zahăr
- 4 linguri cu făină
- 1/2 litru de supă de legume sau pui
- 2 căni cu apă
- 1 linguriţă cu sare
- 3 căţei de usturoi
- piper după gust
- 8 felii prăjite de franzelă
- 1 ceaşcă cu caşcaval ras
Preparare:
Topeşte untul într-o cratiţă. Adaugă ceapa şi zahărul şi căleşte la foc mic până când ceapa devine aurie.
Adaugă făina în ploaie, amestecând continuu. Toarnă treptat supa. Adaugă apa şi toate celelalte ingrediente, în afară de caşcaval şi feliile de pâine prăjită.
Fierbe încă două minute până ce dă în clocot, amestecând des, apoi dă focul mic şi mai lasă să fiarbă 45 de minute.
După ce ai luat de pe foc, toarnă supa în opt boluri rezistente la căldură, pune câte o felie de pâine în fiecare bol şi presară caşcaval ras.
Pune bolurile în cuptorul încins şi lasă cinci minute, până ce caşcavalul s-a topit. Bolurile pot fi puse pe rând şi în cuptorul cu microunde.