Supă de pui cu găluşte de spanac
Supe si ciorbe / 21.05.2012

Ingrediente

un piept de pui tăiat în cubuleţe
3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe
o ceapă tocată mărunt
un ardei roşu tocat mărunt
2 linguri de unt sau margarina
300 g spanac tocat
1 albuş de ou uşor bătut
o cană de pesmet
pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Într-o oală cu apă se adaugă ceapa, ardeiul roşu şi cubuleţele de pui. Oala se pune pe foc, iar când apa dă în clocot se adaugă cartofii. Se fierbe totul la foc mic timp de 10 minute. Mai apoi se ia oala de pe foc şi se pregătesc găluştele de spanac. Într-un vas vei amesteca spanacul tocat cu albuşul de ou şi pesmetul. Se lasă amestecul în vas timp de 15 minute, după care poţi începe să modelezi găluştele. Le vei adăuga în supa uşor răcită, după care vei pune oala de supă pe foc pentru a da în clocot. Ţine-o pe foc încă 15 minute, până când găluştele sunt fierte. La final, presară pătrunjel din belşug!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro