Ingrediente
Ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
2 căţei de usturoi zdrobiţi
2 linguriţe cu ghimbir proaspăt ras
2 linguriţe cu chimen
500 grame de cartofi dulci, tăiaţi bucăţele
4 morcovi mari, tăiaţi bucăţi
1 litru de apă
130 grame de iaurt degresat
Arpangic proaspăt tocat
Mod de preparare
Pune o tigaie la foc şi unge-o cu ulei de măsline, apoi pune ceapa la călit. Adaugă usturoiul, ghimbirul şi chimenul şi mai lasă la foc 1-2 minute. Pune apoi cartofii dulci, morcovul, apa şi dă focul mare şi lasă la fiert. Apoi dă focul mai mic şi mai lasă 15-20 de minute, până se fac legumele. Lasă la răcit.
Împarte compoziţia în două şi pune-o la blender. Pune apoi supa într-o tigaie curată la foc mic şi las-o la încălzit.
Se serveşte cu iaurt şi arpangic.