Ingrediente
2 morcovi potriviti; 1 patrunjel radacina; 1 varf de cutit piper mixt; 3 cartofi potriviti; 1 varf de cutit sare; 1 lingura ulei de floarea soarelui; 1 telina mica; 1 ceapa mica; 1 legatura de patrunjel verde; 1 dovlecel; 4 linguri gris; 1 ou; 1 varf lingurita de bicarbonat alimentar.
Mod de preparare
Se curata legumele, se spala bine si se taie cubulete, apoi se pun intr-o oala cu 4-5 litri de apa clocotita si se lasa la fiert cam 15- 20 minute. In acest timp se fac galustele astfel: se sparge oul intr-un castron, se bate bine cu putina sare si se adauga bicarbonatul amestecand bine. Se adauga grisul in ploaie si se amesteca mereu sa nu se faca cocoloase si se lasa sa se odihneasca 5 minute. Se pune cate o lingurita mica de aluatul facut in supa sau cate jumatate – depinde cat de mari vrei galustele, si lasi sa mai fiarba cam 10 -13 minute. Se adauga uleiul, se potriveste de sare, piper dupa gust. Se toaca fin patrunjelul verde si se aduga dupa ce am stins flacara.