Supă de conopidă cu brânză
Supe si ciorbe / 04.10.2011

Ingrediente

1 conopidă mare
3 linguri de unt
1 ceapă mare tăiată mărunt
3 ceşti de lapte
brânză parmezan
pătrunjel
o ceaşcă de iaurt

Mod de preparare

Conopida se desface in bucheţele şi se fierbe in apă cu sare, până când se înmoaie, după care se scurge. În acelaşi timp, pui untul într-o tigaie, la foc mic. Adaugi peste el ceapa mărunţită şi laşi câteva minute pe foc, amestecând continuu. Mai apoi, torni cele 3 ceşti de lapte lent şi amesteci, urmate de ceaşca de iaurt. Acum ia jumătate de conopidă şi toac-o mărunt, pentru o obţine o cremă de conopidă. Adaugă peste ea amestecul din tigaie şi o anumită cantitate de apă fierbinte, în funcţie de gusturile tale. Lasă totul la fiert 5 minute, cu capac peste cratiţă. Adaugă, mai apoi bucheţelele de conopidă rămase. la final, garniseşte cu pătrunjel şi brânză parmezan.

  • andra, miercuri, 18.01.2012 17:03
    reteta

    reteta e foarte gustoasa !!! poti respecta intocmai reteta sau o poti adapta dupa gusturile tale, adica sa mai adaugi legume in plus sau usturoi, smantana... ! nu trebuie sa fiti rele ! este o supa delicioasa si usoara pentru digestie !

  • marry, sâmbătă, 08.10.2011 23:52
    prostii

    chiar asa!!!unde e lapticul si iaurtul??daca ar fi sa mancam dupa retetele astea,am muri de foame:))

  • adriana, marţi, 04.10.2011 16:56
    unde e laptele in supa din imagine?

    Poza din imagine nu are nici o legatura cu reteta. Unde este albul dat de lapte, iaurt? In plus, eu vad si niste morcovi portocalii in supa aia. Puteti fi macar atenti la ce imagini puneti pe site

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro