Ingrediente
1 conopidă mare
3 linguri de unt
1 ceapă mare tăiată mărunt
3 ceşti de lapte
brânză parmezan
pătrunjel
o ceaşcă de iaurt
Mod de preparare
Conopida se desface in bucheţele şi se fierbe in apă cu sare, până când se înmoaie, după care se scurge. În acelaşi timp, pui untul într-o tigaie, la foc mic. Adaugi peste el ceapa mărunţită şi laşi câteva minute pe foc, amestecând continuu. Mai apoi, torni cele 3 ceşti de lapte lent şi amesteci, urmate de ceaşca de iaurt. Acum ia jumătate de conopidă şi toac-o mărunt, pentru o obţine o cremă de conopidă. Adaugă peste ea amestecul din tigaie şi o anumită cantitate de apă fierbinte, în funcţie de gusturile tale. Lasă totul la fiert 5 minute, cu capac peste cratiţă. Adaugă, mai apoi bucheţelele de conopidă rămase. la final, garniseşte cu pătrunjel şi brânză parmezan.
reteta e foarte gustoasa !!! poti respecta intocmai reteta sau o poti adapta dupa gusturile tale, adica sa mai adaugi legume in plus sau usturoi, smantana... ! nu trebuie sa fiti rele ! este o supa delicioasa si usoara pentru digestie !
chiar asa!!!unde e lapticul si iaurtul??daca ar fi sa mancam dupa retetele astea,am muri de foame:))
Poza din imagine nu are nici o legatura cu reteta. Unde este albul dat de lapte, iaurt? In plus, eu vad si niste morcovi portocalii in supa aia. Puteti fi macar atenti la ce imagini puneti pe site