Supa cu smantana din Mako - Makoi tejfolos vagott leves Regiunea Del-Alfold (Sudul Pustei)
Supe si ciorbe / 24.07.2002

Mod de preparare

Ingrediente pentru 5 portii:
250 g cazaturi de carne de porc
o ceapa
250 g cartofi
o lamaie
40 g faina
o foaie de dafin
40 g untura
1 ou
1,5 l supa de oase
50 ml smantana
sare, boia dulce, piper macinat

Pregatire:
Ceapa se toaca marunt, carnea, cartofii se taie cubulete, lamaia se stoarce.

Preparare:
Peste ceapa prajita in untura se adauga carnea, se fierbe inabusit, se amesteca cu boia dulce, se stinge cu supa de oase, se adauga cartofi, se condimenteaza cu sare, suc de lamaie, piper, mustar si se fierbe. Se ingroasa cu rantas, se adauga smantana si se da un clocot. Se serveste cu oua fierte taiate cubulete.
  • sorin, joi, 06.11.2014 00:25
    rantas - pericol sanatate

    rantasul e extrem de periculos pentru sanatate. oameni buni, si io-s ardelean, dar lasati-ve de rantas. stiu ca-i gustoasa orice mancare cu rantas, dar e otrava curata. http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C3%A2nta%C8%99

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro