Ingrediente
1 radacina pastarnac 1 morcov 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 telina boia de ardei dulce 8 linguri de faina pentru galuste 1 ceasca ulei sare piper 1 legatura patrunjel verde 1 lingura amidon
Mod de preparare
Supa cu galuste de post - Calim cu grija ceapa taiata marunt, morcovul, telina, pastarnacul si patrunjelul date pe razatoare, cu boia de ardei dulce, pana se inmoaie. Se adauga 2 l de apa si se lasa sa fiarba 15 minute. In acest timp, pregatim galustile din 8 linguri de faina, 1 lingura amidon, o ceapa tocata marunt si apa. Amestecam foarte bine pana obtinem o pasta bine legata. Este important sa avem o astfel de pasta pentru ca acestea sa nu se desfaca in momentul in care le punem la fiert. De retinut, dupa ce am pregatit compozitia, formam galuste si le punem la fiert imediat pentru ca altfel, daca compozitia sta, galustele vor iesi tari. Intr-un alt vas, punem apa la fiert. Cand apa se apropie de momentul fierberii, adaugam galustile. Luam din compozitia de faina, lingura cu lingura si punem galustele in oala la fiert. Se fierb 10 minute. Dupa ce s-au fiert, le scoatem intr-un strecurator si le lasam la scurs. Apoi adaugam galustile in oala in care se afla legumele. Le lasam sa mai fiarba 10 minute. Se condimenteaza cu piper si se serveste cu patrunjel verde tocat.