Supă cu dovlecei şi roşii
Supe si ciorbe / 09.04.2011

Mod de preparare

Ai nevoie de noi idei de reţete pentru Postul Paştelui? Îţi venim în ajutor. Delicioasă şi simplă! Încearc-o!

Ingrediente

2 dovlecei fără coajă, tăiaţi felii
3 ardei graşi tăiaţi felii (2 de culoare roşie şi unul galben)
3 roşii coapte bine tocate
1 ceapă roşie, tăiată felii
1 lingură ulei de măsline
1 căţel de usturoi, decojit
1/2 lingură oregano uscat
1/4 cană cu busuioc tocat
1 linguriţă de oţet
sare şi piper, după gust


Mod de preparare

Lasă feliile de ardei pe grătarul încins timp de 5-10 minute, până capătă o culoare maronie. Îndepărtează-i de pe foc şi lasă-i la răcit aproximativ 15 minute. Între timp, presară uleiul peste dovlecei şi ceapă şi lasă-le pe grătar 5 minute, apoi toacă-i bucăţi mari.
Decojeşte ardeii. Toacă ardeiul galben şi aşază-l langă dovlecei şi ceapa. Pregăteşte ardeii de culoare roşie cu tomatele, usturoiul şi oregano într-un blender. Peste pasta obţinută toarnă o cană cu apă, busuioc, oţet şi restul de legume tocate. Pune sare şi piper după gust.
Se lasă la frigider aproximativ 30 de minute. Se serveşte rece.

Poftă bună!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro