
Supa-crema de pui
Mod de preparare
Vrei nu vrei, o supa sau o ciorba tot trebuie sa gatesti pentru membrii familiei tale. Te gandesti sa mai experimentezi putin si sa incerci si alte retete. Iata o reteta ideala pentru un pranz delicios. Crema de pui se poate "drege" si cu smantana batuta cu 2 oua si 1 lingurita de faina. In acest caz, se obtine o supa-crema mai densa. Iti uram pofta buna!Ingrediente si cantitati pentru 10 portii:
500 g carne de pui;
1 ceapa;
1 radacina de patrunjel;
2 morcovi;
1 pastarnac;
2 cartofi potriviti;
100 ml lapte;
1 lingura faina;
3 l apa;
crutoane de paine;
patrunjel verde;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Carnea de pui se spala si se pune la fiert in 3 litri de apa rece, cu un praf de sare. Se spumeaza de mai multe ori.
2. Cand supa nu mai face spuma, se adauga legumele (ceapa, patrunjelul, morcovii si cartofii), curatate, spalate si taiate in doua.
3. Dupa 40 de minute, cand carnea si legumele sunt bine fierte, se ia vasul de pe foc si se strecoara totul.
4. Carnea de pui si legumele se mixeaza in robot pana devin pasta, apoi se adauga in vasul cu supa limpede.
5. Faina se amesteca, separat, cu laptele, cu sarea si piperul, si totul se pune in vasul cu supa-crema. Se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.
6. Supa se serveste in farfurii, cu patrunjel verde, tocat fin, si cu crutoane de paine.
Timp de preparare: 30 de minute, plus timpul de fierbere.
Am incercat reteta si pot sa spun ca e foarte delicioasa! O recomand! Pofta buna!
incrediente:1kg mazare 1leg. patrunjel sare piper(dupa gust)se fierbe mazarea an apa cat sa acopere dupa 10 min. se pune sarea si pperul apoi se mai pune anca 10min.la fiert dupa care se pune 2fire de patrunjel(frunze)si nu se separa apa de mazare se da cu mixterul se toarna an castron si se orneaza cu patrunjelul ramas ................pofta buna ( : ):
un ceai, scuze.......
Sophie, iza a pus o intrebare nu cred k a omorat pe nimei....daca o persona nu prea gateste nu are de unde sa stie ca dupa ce streocori carnea supa trebuie sa o ti....... si de aia gautam pe net retete, ca sa gasim ceva nou, deci nu fi stresata, bea un cai de musetel sa iti treaca......
Iza, e la mintea cocosului, ce naiba. Dupa ce fierb toate, le strecori, pasezi legumele si carnea, apoi le bagi in zeama care a ramas. Nu-ti trebuie facultate ca sa intelegi
Dupa 40 de minute, cand carnea si legumele sunt bine fierte, se ia vasul de pe foc si se strecoara totul. 4. Carnea de pui si legumele se mixeaza in robot pana devin pasta, apoi se adauga in vasul cu supa limpede. in care supa limpede...scuze ,dar nu am inteles
super trebe sa incerc si yo
Am sa incerc si eu ...
arata foarte bine,trebuie sa fie delicioasa.Azi o sa fac si eu
yamiii.... bun...
ce bine arata.sigur este f delicioasa o so incerc si eu