Ingrediente
- 500 gr linte - o legatura zarzavat pentru supa (3-4 morcovi, patrunjel radacina si verde) - o gulie - o ceapa alba mare - 2 litri apa - 2-3 linguri de ulei - sare, piper, dupa gust
Mod de preparare
E foarte important sa tineti lintea la inmuiat in apa rece, peste noapte. Va fierbe mult mai repede, e acelasi procedeu pe care il folosim si pentru fasole. Dimineata schimbam apa de pe linte. Nu fierbeti lintea in apa in care a stat peste noapte. Cat timp lintea se racoreste, curatam toate legumele si le taiem marunt. Incingem uleiul si calim putin ceapa. Cand ceapa se inmoaie, punem apa si restul legumelor. Lasam la fiert aproximativ o ora, pana cand toate legumele sunt fierte si lintea e moale. Acum trecem la artileria grea: punem legumele in blender si completam cu apa, putin cate putin, pana obtinem consistenta dorita pentru crema noastra. Puteti face o crema subtire, ca si o supa sau una mai densa, ca un piure.