Supă-cremă de fasole boabe
Supe si ciorbe / 19.01.2011

Mod de preparare

Fasolea este un ingredient minune, în special pentru cei care sunt la cura de slăbire. Fiind bogată în proteine şi fibre, înlocuieşte cu succes carnea şi elimină senzaţia de foame. Îţi prezentăm o supă delicioasă şi sănătoasă, fie că urmezi sau nu o dietă.

Ingrediente:
4 litri de apă,
zarzavat pentru supă (morcovi, telină, albitură, ardei etc)
300 grame de fasole,
1 ceapă,
un cubuleţ de unt

Preparare:
Fasolea se fierbe, iar după ce dă în clocot, se scurge apa şi se toarnă altă apă fierbinte.
Se adaugă zarzavatul şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Când fasolea este fiartă bine, se aşază o sită peste un vas şi se strecoară.
Apoi boabele de fasole sunt pisate, turnând din când în când supă peste ele.
Cojile rămase se aruncă, apoi se amestecă pasta de fasole rezultată cu supa.
Se mai dă într-un clocot şi se adaugă untul şi sare după gust.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro