Ingrediente
1/2 dovleac plăcintar, tăiat cubuleţe
1 morcov, tăiat rondele
3-4 linguri cu ulei de măsline
1 ceapă medie
1/4 linguriţă cu seminţe de coriandru măcinate
1/4 linguriţă cu ghimbir ras
1 linguriţă de curry
sare de mare
piper negru măcinat
apă cât să acopere toate ingredientele.
Mod de preparare
În uleiul încins se pun seminţele de coriandru, ghimbirul şi curry, după care se adaugă ceapa tocată.
De îndată ce s-a călit puţin ceapa, se adaugă bucăţile de dovleac şi rondelele de morcov.
Se condimentează cu sare şi piper, după care se acoperă cu apă şi se lasă la fiert aproximativ 20-30 de minute.
Se pune supa în blender şi se amestecă până obţii o consistenţă cremoasă.
Se poate servi cu ardei iute, crutoane, ardei iute sau pătrunjel proaspăt tocat.