Supa crema de ciuperci
Supe si ciorbe / 20.11.2008

Mod de preparare

Are un gust cu totul special, este foarte usor de facut si este la fel de buna si calda si rece. Merge excelent cu vin rosu! Iar seara, combinatia va face minuni!

Ingrediente si cantitati:

750 de grame de ciuperci
250 de grame de smantana
3 cani cu lapte
faina
2 catei de usturoi
unt
sare
piper
verdeata

Mod de preparare:

1. Curata si taie in bucati destul de mari ciupercile (de dimensiunea unui bob de fasole mare), pune untul la topit si caleste ciupercile bine-bine pana se inmoaie, apoi adauga cateii de usturoi taiati in feliute fine. Nu pune sare pentru ca scoate sucul din ciuperci.

2. Separat, caleste in putin unt o lingura-doua cu faina, pe care o stingi cu lapte. Amesteca bine si lasa sa dea un clocot. Adauga ciupercile calite, cu tot cu sucul lasat, apoi smantana. Daca crezi ca este nevoie, subtiaza supa, fie cu zeama de carne, fie cu apa. Adauga sare dupa gust, piper si putina verdeata, ca sa nu strici aroma ciupercilor. Se serveste cu paine prajita.

  • Alex, joi, 06.10.2011 12:56
    Supa

    Supa iese excelent , cantitatea de unt nu trebuie sa fie prea mare , doar cat sa se caleasca putin ciupercile iar la partea cu faina se poate folosi si ulei , dar pt calirea ciupercilor trebuie unt pt a scoate zeama din ele si sa nu fie prea gras , in rest totul este foarte usor :) pofta buna :)

  • steffy, vineri, 14.01.2011 11:58
    supa

    ce cantitate de unt trebuie?se poate folosi margarina/ulei in loc? si inainte de a se adauga se opreste focul sau se fierbe in continuare?pana cand? sper sa-mi raspunda cineva

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro