Rețetă franțuzească: Supă de ceapă
Supe si ciorbe / 15.07.2015

Ingrediente

2 kg. ceapă albă
300 g. șalotă (ceapă franțuzească)
700 g. brânză Gruyere
supă de vită
baghetă franțuzească
crenguțe de cimbrișor
unt
vin roșu
piper 
sare

Mod de preparare

Ceapa albă și ceapa franțuzească (șalota) se curăță și se taie felii într-o cratiță.
Apoi se pun crenguțe de cimbrișor, piper și sare și se călesc toate îngredientele în unt și vin roșu. Se adaugă supă de vită și se lasă la fiert aproximativ 35 de minute.
 
Se montează într-un vas ramekin cu crutoane de pâine și brânză Gruyere și se gratinează la cuptor aproximativ 10 minute la 200 grade Celsius.
 
Reţeta franțuzească ”Supă de ceapă” a fost oferită şi preparată de Restaurantul Vaporu` în cadrul programului de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii”, iniţiat de agenţia Russenart Comunications.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro