Ciorba de sfecla cu fasole
Ingrediente
2 sfecle rosii o ceapa o lingura otet sare, piper, cimbru, foaie de dafin un morcov o radacina pastarnac o radacina telina o ceasca de fasole fiarta 2 linguri zarzavat de la borcan (ardei, gogosar) o lingura pasta de tomate patrunjel verde 30 ml ulei
Mod de preparare
Fierbem sfecla data pe razatoare in apa cu sare, piper boabe, o foaie de dafin, otet. Cand sfecla e fiarta pe jumatate, se adauga celelalte legume date pe robot sau pe razatoare. Fasolea muiata 10-12 ore, se fierbe schimband de 3 ori apa calda. La final, se adauga fasolea si supa in care a fiert fasolea, zarzavatul, pasta de tomate, uleiul. Lasam sa fiarba impreuna 5 minute, condimentam, presaram cu patrunjel verde. Servim cu sau fara smantana de preferinta cu ceapa alaturi.