Ciorbă de perișoare cu carne de vită
Supe si ciorbe / 19.05.2016

Ingrediente

Zeamă:

- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 lg ulei
- 3 linguri bulion sau 2 roşii mari
- borş
- sare
- 1 lg orez
- leuştean

Perişoare:

- 500 gr carne de vită tocată mărunt
- 2 ouă
- 1 ceapă mare
- sare
- piper

Mod de preparare

Începe prin a da morcovul şi ceapa pe răzătoare şi pune-le la fiert. După ce apa dă în clocot, adaugă sare, bulion sau roşiile tocate şi lasă-le în continuare pe foc. Nu uita de lingura de orez! Unele persoane pun orezul în compoziţia perişoarelor, altele în zeamă.

În paralel, pregăteşte compoziţia pentru perişoare. Carnea trebuie să fie tocată mărunt, ceapa deasemenea, după care sunt amestecate foarte bine. Se adaugă sare, piper şi cele două ouă până devine un amestec omogen.

Pregăteşte un vas cu apă în care să îţi înmoi mâinile pe măsură ce faci din compoziţia obţinută biluţe medii pe care le adaugi treptat în zeama care fierbe de zor. Le lăsăm la fiert 15 minute, stingem focul şi adăugăm leuşteanul şi acreala după preferinţe.

Poftă bună!
 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro