Ingrediente
10 legaturi de loboda sau chiar mai mult pentru ca scade dupa ce o oparim, un dovlecel mai mare, un cartof, un morcov, 2 legaturi de ceapa verde, o legatura de usturoi verde, 2 felii de telina, un ardei gras rosu, 2 linguri de orez, 2 lamai, 50 ml ulei, sare, piper, verdeata (patrunjel, leustean)
Mod de preparare
Spalam loboda in mai multe ape, apoi o oparim in apa fierbinte 1 minut si lasam sa se raceasca. Tocam legumele marunt - ceapa verde, dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul si telina si le calim putin in ulei. Apoi adaugam apa (2 l) si lasam sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba, adaugam 2 linguri de orez si lasam la fiert pana se fac legumele. Spre sfarsit acrim ciorba cu zeama de la 2 lamai si mai lasam 10 minute. Condimentam dupa gust si adaugam verdeata tocata. Se poate servi si calda si rece, cu ceapa sau usturoi verde. Pofta buna!