Ciorba de la Radauti
Mod de preparare
Se mai numeste si ciorba radauteana si este, oarecum, o ciorba de burta facuta cu piept de pui. Din cantitatile de mai jos ies sase-opt portii.Ingrediente: un piept de pui fara piele, dar cu os, un morcov, o ceapa, o radacina de patrunjel, o telina mica, trei galbenusuri, 250 grame smantana (mai slaba), ardei iuti in otet, trei catei de usturoi, o lamaie.
Preparare:
- Curata legumele si taie-le in bucati mari, mai putin ceapa pe care o lasi intreaga. Spala carnea. Pune totul in apa (4-5 litri) pe foc, 20-30 de minute, dupa ce incepe sa fiarba. Alege bine spuma.
- Dupa ce legumele si puiul s-au fiert, scoate-le pe o farfurie. Arunca ceapa. Strecoara zeama si pune supa intr-o oala curata. Taie fisii (ca bucatile de carne de burta) puiul si pune-l in supa. Striveste morcovul, telina si radacina de patrunjel cu furculita, foarte bine, si rastoarna totul in supa. Piseaza usturoiul cu un praf de sare foarte bine, pana se face o crema, si pune-l in supa (cat si daca iti place). Amesteca si lasa totul pe foc sa clocoteasca cateva minute. Potriveste de sare. Dupa gust, adauga unul-doi ardei iuti tocati fin si suc de lamaie.
- Da oala deoparte. Amesteca bine galbenusurile cu smantana intr-un castron. Adauga incet patru-cinci polonice de supa amestecand ca sa nu se taie. Cand temperatura este apropiata de cea a supei, rastoarna totul in oala.
- Presara patrunjel proaspat deasupra. Serveste cu ardei iuti si paine calda.
ciorba nu este completa se razuie un morcovex se pune in tigaie cu 2 linguri de ulei se caleste apoi la sfarsit se pune peste ciorbex
Nu zic ca nu e buna da sa zici ca e" o ciroba de burta facuta cu piept de pui" e o prostie, doar pt ca e batuta cu ou si smantana e pui usturoi? Toate ciorbele "a la grec" se fac asa.In primul rand ciorba de burta e o specialitate care nu toti o pot manca tocmai pt ca are un gust specific e particolare e divina.Ma intreb cum pot fi unele persoane atat de ignorante in privinta retetelor culinare.
Este cea mai buna ciorba din lume.Am mancat ciorba radauteana chiar in Radauti.Prietenii stiu de ce.......
Ciorba delicioasa
intr-adevar este o ciorba foarte buna;merita tot efortul
O ciorbita foarte buna pe care am descoperit-o cu 2 ani in urma ,la un restaurant din nordul Bucovinei.Este foarte buna si usor de preparat.Gustoasa si de recomandat tuturor.
foarte buna ciorba de radauti! tocmai dupa ce am citit articolul am dat fuga in bucatarie si am pregatit-o! recomand sa puneti si un carto taiat cubelete, la sfarsit am calit putin morcov ras in ulei si am adaugat printr-o sita deasupra ciorbei ptr o culoare aurie! daca aveti putin ardei rosu in otet mege taiat foarte marunt (cam o lingura) si se poate acri si cu putin otet dupa gust! de asemene legumele le-am pisat (morcov,telina) si dau un aspect foarte placut! pofta buna!