Ciorba de fasole
Supe si ciorbe / 03.04.2013

Ingrediente

500 g fasole boabe o ceapa mare un morcov mare o telina mica un pastarnac o radacina patrunjel cateva boabe de piper un ardei gras rosu o lingurita boia de ardei dulce un praf de cimbru uscat sare 4 linguri ulei leustean

Mod de preparare

Pentru patru portii folosesc 500 g fasole cu bobul mic. O pun la inmuiat pentru cateva ore, pentru a scurta fierberea. Fierb fasolea schimband de trei ori apa. Nu adaug niciodata apa rece pentru procesul de fierbere. Fasolea trebuie sa fiarba la foc mic, timp indelungat ,cu vasul acoperit. Ca un secret, adaugati cateva boabe de piper la fiert. Punem radacinile taiate in felii mari si ceapa si lasam fasolea sa fiarba la foc mic impreuna cu ele vreme de 30 minute. Cand boabele incep sa se striveasca usor, punem ardeiul tocat si boiaua de ardei. Dupa 15 minute adaugam si morcovul. Spre sfarsitul fierberii adaugam cimbrul uscat, sare dupa gust si 4 linguri de ulei. O mai lasam cateva minute si adaugam leusteanul.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro