Ciorbă de burtă moldovenească
Supe si ciorbe / 20.05.2016

Ingrediente

1 kg burtă de vită prefiartă
1 morcov
2 cepe
1 păstârnac
3 gălbenușuri
o cutie de 400 grame de smântână
4 căţei usturoi
4 litri de apă
oţet
sare

Mod de preparare

Burta prefiartă, tăiată în fâșii subțiri, se pune la fiert în apă cu puțină sare.
Se adaugă ceapa, morcovul, păstârnacul tocate mărunt și se lasă la fiert până ce burta devine moale.
Când toate ingredientele s-au fiert, se pune usturoiul pisat, se adaugă sare și câteva linguri cu oțet, după gust, apoi se oprește focul.
Într-un vas mare se bat gălbenușurile de ou și smântâna, adaugându-se treptat câte un polonic de ciorbă fierbinte, amestecând continuu. Când amestecul de smântână este suficient de fierbinte, se adaugă în oala cu ciorbă și se amestecă bine timp de câteva minute.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro