Ciorba de burta
Supe si ciorbe / 03.03.2013

Ingrediente

2 kg carne de burta curata 300 gr smantana 3 galbenusuri de ou 3 morcovi 2 radacini de pastarnac 1 telina 1 ceapa rosie 1 ardei gras 1 gogosar optional otet sau suc stors de la o lamaie sare, piper proaspat macinat, putina menta uscata.

Mod de preparare

Carnea cumparata din supermarket este curata si taiata. O scoatem din punga si o spalam in cateva ape dupa care o punem la fiert circa 30 - 40 de minute. Separat curatam tot zarzavatul, il punem la fiert cam 45 de minute si apoi il pasam (eu una nu il pasez, il tai la o dimensiune de 2 cm). Dupa ce au fiert si carnea si legumele, le punem intr-o oala de 6 l. Amestecam smantana cu cele 3 galbenusuri de ou intr-un castron separat. Punem un polonic de ciorba si o amestecam ca sa nu faca cocoloase (putin, cate putin, punem din ciorba peste smantana si ou). Cand este gata ciorba, punem capacul si o lasam sa se odihneasca. Este o ciorba foarte gustoasa si o putem servi cu otet sau acrita cu zeama de lamaie. Se poate servi si cu un ardei iute. Cine nu doreste otet,sau lamaie, poate sa o manance dulce, adica neacrita. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro