Ingrediente
1 cană cu quinoa
2 căni cu apă
2 cubulețe concentrat cu gust de pui
1 cățel cu usturoi
2 bucăți de piept de pui la grătar, tăiate cubulețe
1 ceapă roșie mare, tocată
1 ardei gras, tocat
1/2 cană cu rondele de măsline kalamata
1/2 cană cu brânză feta mărunțită
1/4 cană cu pătrunjel proaspăt, tocat
zeama de la o jumătate de lămâie
1 lingură cu oțet balsamic
1/4 cană cu ulei de măsline
sare după gust
Mod de preparare
Fierbe într-o crăticioară apa împreună cu cubulețele de concentrat pentru supă de pui și cățelul de usturoi întreg.
Adaugă quinoa, amestecă, acoperă cu un capac și lasă la fiert la foc mic până quinoa s-a înmuiat, iar apa a fost absorbită, timp de aproximativ 20 de minute.
Aruncă usturoiul și pune quinoa într-un bol mare.
Adaugă peste quinoa puiul, ceapa, ardeiul, măslinele, brânza feta, pătrunjelul și sarea.
Stropește cu zeama de lămâie, oțetul balsamic și uleiul de măsline.
Amestecă cu grijă toate ingredientele.
Poți servi salata rece sau caldă.