Salată indiană cu orez, sparanghel şi mere roşii
Salate / 12.12.2011

Ingrediente

o cană de orez brun
4 căni de apă
o conservă cu vârfuri de sparanghel, strecurate
un ardei gras roşu, fără seminţe şi tăiat în cuburi
2 mere roşii decojite şi tăiate în bucăţele
o mână de stafide
o jumătate de cană de smântână
o linguriţă de pudră de curry
o linguriţă de suc de lămâie
sare şi piper după gust

Mod de preparare

Combină orezul cu cănile de apă într-o oală, pe care o vei pune la foc, pentru ca orezul să fiarbă. După ce dă în clocot, micşorează flacăra la minim şi acoperă oala cu un capac. Lasă orezul aproximativ 30 de minute, până când se înmoaie. Ia oala de pe foc şi scurge orezul de apă, dacă mai este cazul. Lasă orezul să se răcească. În timp ce orezul este la răcire, stafidele se pun într-un castron, peste care torni apă fierbinte, suficientă pentru a le acoperi. Se lasă timp de 20 de minute după care scurge. Într-un castron toarnă smântâna, pudra de curry, sucul de lămâie, sarea şi piperul. Într-un castron separat, amestecă împreună orezul brun, vârfurile de sparanghel, ardeiul roşu, merele şi stafidele. Toarnă pe deasupra lor amestecul din primul castron.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro