Ingrediente
- 12 cartofi roşii
- 3 cepe verzi tocate
- 50 ml ulei de măsline
- 50 ml oţet de vin roşu
- 2 linguriţe zeamă de lămâie
- 3 căţei usturoi pisat
- 1/2 linguriţă sare mare
- 1/2 linguriţă piper negru măcinat
- 1/4 linguriţă oregano uscat
- 1/4 linguriţă zahăr
- 1/4 linguriţă rozmarin uscat sfărâmat
- 1 praf boia
Mod de preparare
Se fierb cartofii în apă cu sare aproximativ 25 de minute. Apoi se scurg, se lasă la răcit, după care se bagă la congelator timp de jumătate de oră.
Cartofii se taie cuburi şi se pun într-un bol mare de salată. Se pune ceapa verde tocată peste. Separat se amestecă uleiul cu oţetul, zeama de lămâie, usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oregano, rozmarin şi zahărul. Apoi se toarnă sosul peste cartofi şi se amestecă uşor până se distribuie în mod egal peste tot.
Se serveşte imediat sau după ce e ţinută la frigider.