Ingrediente
3 căni cu cartofi fierţi, tăiaţi cubuleţe potrivite
4 felii de bacon
1 ceapă mică
1/4 ceaşcă cu oţet alb
2 linguri cu apă
3 linguri cu zahăr
1 linguriţă cu sare
1 lingură cu pătrunjel proaspăt, tocat
piper negru după gust
Mod de preparare
Fierbe cartofii în coajă, iar când sunt moi, lasă-i la răcit şi apoi curăţă-i şi taie-i cubuleţe.
Rumeneşte feliile de bacon într-o tigaie, până devin uşor crocante.
Scoate feliile de bacon şi lasă-le la răcit.
În grăsimea lăsată de bacon, căleşte ceapa tăiată rondele, până devine aurie.
Adaugă în tigaie oţetul, apa, zahărul, sarea şi piperul.
Lasă până începe să fiarbă şi adaugă cartofii şi pătrunjelul.
Rupe bucăţile de bacon în jumătăţi şi adaugă-le în salată, apoi aşază într-un vas pentru servit.