Salata "Floarea-Soarelui"
Salate / 21.03.2013

Ingrediente

o conserva de ton, 6 cartofi, o conserva de porumb, o cutie de chipsuri, 25g masline negre, maioneza, sare, piper.

Mod de preparare

Cartofii se spala, se curata, iar se spala si se pun intregi la fiert in apa cu sare. Tonul se lasa la scurs, la fel si porumbul dupa ce-l clatim in mai multe ape. Maslinele le decojim si le taiem marunt. Dupa ce au fiert cartofii si s-au racit, ii taiem cubulete, ii amestecam cu ton si maioneza. Pe o farfurie alba-simbolizand ziua-montam salata ca pe un cerc plin generos, presaram porumb,apoi masline in mijloc. Aranjam frumos chipsurile in forma de petale, cu curbura in jos. Chipsurile sunt nemtesti si le-am gasit intr-un magazin cu doar 6 lei. Din pacate au fost doar cu boia, simple n-am gasit, de aceea "petalele" sunt cam rosiatice... Aceasta-i salata Floarea-Soarelui deschisa. Pentru cea inchisa, pe o alta farfurie-de culoare bordo, simbolizand apusul-aranjam la fel salata, presaram porumb, apoi pe marginile cercului patrunjel verde-bine ar fi fost proaspat, dar am avut doar uscat. Chipsurile le asezam de data aceasta cu curbura in sus, simbolizand petalele inchise. Am decorat si eu cum am stiut cu cateva frunze de la o planta prea bogata care-mi atarna deja pe parchet si am avut norocul sa gasesc o buburuza de lemn la o florarie. Salata cu efect garantat si spor la mancat! ;-)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro