Salata de sfecla
Mod de preparare
Ingrediente: 500 grame sfecla, 1 radacina mica de hrean, 2 linguriulei, 1 lingurita otet, sare.Mod de preparare: Sfecla pentru salata se poate pregati fie coaptala cuptor, fie fiarta. Pentru fiert, sfecla se spala si se pune la foc cuapa rece, cat sa o cuprinda bine. Sare se pune la sfarsit. Si intr-un cazsi in altul, sfecla este gata cand furculita intra usor in ea. Dupa cese raceste, se curata de coaja si se taie felii. Se sareaza si se toarnaotet. Se poate pastra astfel in borcane bine acoperite, la rece, catevasaptamani. Inainte de a servi, dupa gust, se pot adauga ulei si hrean ras.
la 16 Martie 2011: In aceste zile de Martisor si de Post, sfecla cu hrean se combina minunat ! Nu am gasit radacini de hrean, dar am gasit un sos-crema din hrean care i-a dat un gust inconfundabil ! Multumesc pt. reteta !