Salata cu peste si cartofi
Salate / 21.03.2013

Ingrediente

5 cartofi, 150g peste marinat, 1 ceapa rosie, marar proaspat, 1 mar mare, 100g cascaval, o lingurita miere de albine, o lingurita otet balsamic, 1-3 linguri ulei de masline, 1/2 de lamaie, sare.

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in coaja, in apa clocotita cu o lingurita de sare. 2. Cat timp fierb cartofii, spalam si curatam ceapa rosie, o uscam, apoi o taiem rondele.Se pune intr-un castron, se sareaza, se adauga mierea, otetul, cateva felii de lamaie impreuna cu marul, ambele taiate bucati mici, si o lingura de ulei. Se amesteca cateva minute, cat sa-si lase sucul si sa se formeze un sos. 3.Se curata marul de coaja si se taie bucati. Se curata si cartofii de coaja si se lasa la racit. 4. Din cascaval se taie diverse forme...eu am taiat pestisori, braduti, floricele si stelute cu forme de fursecuri, pentru a da un aer festiv salatei ;-) 5. Pestele marinat -eu am avut merluciu- se scurge bine de ulei si se portioneaza. Juma' de ora l-am curatat de oase...ufff...Se amesteca cu celelalte ingrediente. Se adauga ceapa cu sosul, cascavalul taiat sub diferite forme si se orneaza cu marar proaspat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro