Ingrediente
500g branza proaspata de vaci, 150ml smantana lichida, 8-10 linguri ulei de masline, 3-4 castraveti de sera(Fabio), 2 legaturi de marar, 8-10 catei de usturoi, sare grunjoasa, 300g somon afumat, 1-2 linguri otet balsamic, o legatura de patrunjel, piper negru macinat. :
Mod de preparare
1. Se spala verdeata, se curata si se toaca marunt. Se curata usturoiul, se piseaza si se amesteca cu sare si putin ulei de masline. 2. Branza proaspata se mixeaza cu smantanasi cu 4 linguri de ulei de masline. Se adauga sare daca mai este nevoie si se lasa la rece. 3. Se spala castravetii, se sterg bine de apa si se dau pe razatoare, se storc bine si se amesteca in jumatate din cantitatea de branza si cu mararul. Somonul se taie cubulete, se stropeste cu ulei de masline, otet balsamic si se adauga patrunjelul-nu am avut si nici nu am gasit proaspat, am folosit uscat- 4. Se orneaza cupele cu crema de branza si castraveti, se asaza un strat de crema simpla si deasupra salata de somon aromata. Se orneaza cu frunzulite de marar si se dau la rece. Foarte buna, foarte gustoasa si foarte aromata a fost!