Peste cu masline
Mod de preparare
O mancare pe care o poti prepara cu 30 de minute inainte de masa.Ingrediente:
patru fileuri de peste de circa 150-200 de grame fiecare, 175 de grame de masline negre, fara samburi, o ceapa mare, doua linguri de pasta de tomate, doi catei de usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel verde, o lamaie, cateva frunze de dafin si putin cimbru uscat.
Preparare:
toaca ceapa si caleste-o in putin ulei. Adauga maslinele maruntite, si lasa totul pe foc cateva minute. Pune usturoiul tocat fin si pasta de tomate si jumatate de cana de apa. Lasa sosul pe foc circa 5 minute. Potriveste de sare si piper si pune in sos, doua frunze de dafin si putin cimbru uscat.
Rastoarna sosul intr-o tava care merge la cuptor, suficient de mare incat sa incapa fileurile de peste, unul langa altul. Pune fileurile peste sos, cu piele in jos, pe sos. Pune sare sare si piper peste peste si stropeste fiecare file cu o lingura de ulei. Da pestele la cuptor, bine incins in prealabil, pentru 20 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, presara patrunjel proaspat si suc de lamaie. Serveste pestele imediat ce l-ai scos din cuptor.
combinatzia perfecta
este o mancare fff buna o combinatie perfecta