Friptură din carne roşie cu sos de muştar
Retete pentru sarbatori / 21.12.2010

Mod de preparare

De Sărbători încearcă o reţetă nouă pentru a da un gust aparte fripturii din carne roşie, fie că este vorba de porc sau vită. Secretul stă în sosul delicios pe bază de muştar care va da o nouă aromă fripturii tale tradiţionale.  

Din amestecul a două ingrediente simple, muştar şi puţină smântână, vei obţine un sos cremos şi foarte gustos, într-un timp record. Sosul este ideal pentru carnea roşie, iar datorită ingredientului secret, muştarul, noul gust al fripturii tale îi va cucerii pe toţi invitaţii de la masa de Sărbători!

Ingrediente pentru sos:

2 linguri de smântână
2 linguri de muştar
Sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Carnea roşie se prăjeşte într-o tigaie cu câteva linguri de ulei de măsline. Când este gata, se aşază pe o farfurie. În aceeaşi tigaie se amestecă muştarul şi smântâna până când acesta devine o cremă consistentă. După gust se poate adăuga în sos sare şi piper. La final, se toarnă sosul peste carne.

Poftă bună!
  • brateanu ionut, miercuri, 17.08.2011 23:00
    eu

    eu stiu de la maestrul meu bucatar ca uleiul de masline nu merge la prajeli decat cel din sambure,deoarece acesta este toxic!

  • elena, vineri, 12.08.2011 22:53
    ului de masline

    asa este .uleiul nu este bun sa frigi,fierbi si alte decat la salate sau sa te ungi pe fata,corp

  • bubu, joi, 14.07.2011 11:48
    se poate?

    se poate face si cu carne alba?:D

  • Kamessytta, joi, 23.06.2011 17:31
    Nu-i adevarat

    Eva, uleiul de masline se foloseste la orice in unele tari cum ar fi Grecia, Italia si Cypru unde ma aflu eu.Aici in Cypru orice se face cu ulei de masline, de la prajit la salate, prajituri etc.Au diferite sortimente .Cele cu gust mai putin pronuntat de masline se foloseste la prajit si la prajituri.Celelalte sortimente care au un gust mai pronuntat si o culoare mai inchisa se folosesc la salate.

  • eli, luni, 06.06.2011 20:47
    apropo de ulei

    eva? eleiul de masline se foloseste la orice fel de mancare si salate inclusiv la prajit . i-ti spun pentru ca stiu

  • rodi, miercuri, 01.06.2011 09:32
    uleiul de masline

    Eva, uleiul de masline se foloseste la orice, inclusiv la fript. Sunt tari unde uleiul de floarea soarelui e aproape inexistent, iar uleiul de palmier e considerat subprodus. Spune-le tu grecilor, italienilor si spaniolilor sa nu friga in ulei de masline.

  • Eva, marţi, 05.04.2011 17:56
    friptura

    Uleiul de masline nu se foloseste niciintrun caz la fript se foloseste numai la salate arabii il folosesc ca ei nu folosesc alt ulei .

  • ella bella cruella, duminică, 06.02.2011 13:57
    Mamei?

    Haide mai :) Laso pe mama... fai lui...

  • crihan andreea, vineri, 04.02.2011 19:42
    este foarte bun

    este foarte bun iam facut o surpriza mamei mele

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro