Ciorbă de perişoare a la grec
Ingrediente
500 grame de carne tocată de porc
o ceaşcă de orez
un ou întreg pentru perişoare
2 morcovi
o ţelină
2 cepe
un ardei gras roşu
2 cartofi tăiaţi cubuleţe
300 grame de smântână
un gălbenuş de ou
mărar
sare, după gust
Mod de preparare
Pune la fiert morcovul, ţelina, ardeiul şi ceapa, tăiate toate mărunt, sau date prin răzătoare. Când apa dă în clocot, iar legumele sunt moi, adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi perişoarele. Înainte să le pui în ciorbă, trece perişoarele prin oţet amestecat cu ulei, ca să nu se desfacă. La final, după ce au fiert toate ingredientele, adaugă smântâna amestecată cu gălbenuşul de ou. După ce stingi focul, adaugă în ciorbă mărarul tăiat mărunt şi acoperă oala cu un capac timp de 5 minute.
Eu la500gr.de carne de porc tocata pun 3 cepe tocate marunt,20gr orez,1lingura vegeta,7-8gr.piper macinat si doua oua .Fac bilute potrivite ca marime si le pun in oala in care am fiert mai dinainte zarzavatul.Dupa ce s-au ridicat toate la suprafata,pun leustean verde si la sfarsit acresc cu bors fiert separat
am uitat sa mai spun , ptr tinerele gospodine. deci, daca faceti perisoare fara smantana dar cu bors , cu sau fara rosii atunci: de iese cam ,,subtire ,, ciorbita , o puteti ingrosa cu 1-2 oua batute. opriti focul , mestecati nu bateti 1-2 oua , luati un polonic de ciorba si puneti in castronul cu ou mestecand iute .apoi puneti asta in ciorba mestecand , puteti pune in oala de la inceput , o foaie de dafin si 5-10 boabe de piper.sare in ciorba se pune de la bun inceput. nu toata .se completeaza de sare dupa ce pui borsul cu rosiile. sau rosii cu un varf de cutit de sare de lamae sau numai rosii, sau numai bors! v-am obosit...
eu opresc focul apoi pun smantana amestecata cu galbenusul!se pune si patrunjel . in carne pun 2-3 oua. depinde si de carne . uneori dau perisoarele prin faina, le asez una langa alta pe o tava unsa cu ulei sau din belsug cu apa.le ridic usor cu o furculita si le dau drumul in ciorba . trebue foc mic! nu am fiert orezul niciodata . s-a intamplat sa nu am orez, am pus 2 linguri generoase de gris. pun si in oala cateva boabe de orez. zarzavatul nu trebue fiert inainte , sa dea doar cateva clocote. ajung si 200gr de smantana, si 100. si fara smantana dar poti pune bors fiert separat cu sau fara rosii , bulionul nu e bun .experienta bat-o vina. l
orezul se fierbe separat si apoi se amesteca cu carnea
daca vrei sa pui la perisoare orez pui, daca nu , nu te obliga nimeni, dar la fiert trebuie sa pui macar o mana la oala.
a uitat ea sa zica dar se pune la perisoare
orezu se pune in carnea tocata si se fac perisoarele. Dar cum cei care posteza nu gatesc doar umple [paginile cu scris
si orezul cand se pune? Cred ca a fost omis din modul de preparare ...