Budinca din carne de miel
Mod de preparare
Nu iti poti imagina cat este de buna, pana nu o incerci. Budinca poate inlocui perfect drobul de miel, dar poate fi si un fel principal de mancareIngrediente:
700 de grame de carne de miel bucatele (nu conteaza ce fel de carne), trei felii de paine, o cana de lapte dulce, o ceapa, un morcov mare, o radacina de patrunjel, doua legaturi de patrunjel verde, o legatura de marar, un snop marisor de frunze verzi de spanac (sau stevie si loboda verde, ori frunze de untisor si putina leurda), 5 oua, jumatate de pachet de unt, doua linguri cu smantana, 4 linguri de pesmet fin, un catel de usturoi, sare, piper.
Preparare:
- Curata carnea de pielite si pun-o la fiert cu ceapa, morcovul si radacina de patrunjel, intregi. Aduna spuma foarte bine. Fierbe carnea exact pana in momentul in care morcovul este fiert. Scurge apa, arunca ceapa, patreaza morcovul si radacina de patrunjel si lasa carnea sa se raceasca.
- Toaca carnea de miel, racorita bine. Toaca si morcovul si radacina de patrunjel. Toaca verdeturile, marunt si adauga-le in amestec. Pune sare si piper. Adauga smantana. Amesteca totul foarte bine.
- Pune painea la inmuiat in lapte cald. Lasa sa stea 10 minute. Stoarce bine painea si adaug-o peste tocatura. Bate ca pentru omleta ouale. Adauga jumatate din untul topit si amesteca. Rastoarna totul peste amestecul de carne si amesteca, cu mana foarte bine. Pune doua linguri de pesmet, amesteca si da la rece.
- Spala frunzele verzi bine. Scurge-le bine de apa. Toaca-le mare. Pune restul de unt la topit si caleste frunzele verzi cu un praf de sare, pana se inmoaie si lasa suc. Adauga un catel de usturoi tocat fin si doua linguri de pesmet. Omogenizeaza bine.
- Unge un vas care merge la cuptor cu ulei, tapeteaza-l cu pesmet, pune jumatate din amestecul de carne tocata. Pune amestecul de frunze verzi, morcovul si pastarnacul fiert, taiate in rondele si adauga restul de tocatura din carne de miel.
- Coace budinca la foc mic, circa 40-45 de minute. In ultimele 10 minute da focul mai mare, ca sa se rumeneasca frumos deasupra. Serveste budinca rece sau calda, impreuna cu salata proaspata.
Ma straduiesc sa am rabdare pana la Pasti . Fac pacate dar cred ca o voi visa in fiecare noapte pana o voi prepara .