Miel in sos de iaurt
Mod de preparare
O mancare simpla, din ingrediente simple, dar foarte eleganta si foarte gustoasa.Ingrediente:
un kilogram de carne de miel (pulpa sau muschi), doua linguri cu faina, ½ de kilogram de iaurt gras si foarte proaspat, doua legaturi de marar, sare, piper, 100 de grame de unt.
Preparare:
- Curata carnea si tai-o in bucati. Topeste untul intr-un vas si prajeste carnea doar cat sa se rumeneasca putin. Cand capata putina culoare, adauga un pahar de apa, pune un praf de sare, acopera si lasa totul sa se inabuse, la foc potrivit, circa 20-30 de minute.
- Intr-un vas amesteca faina si cateva linguri de iaurt, pana rezulta o pasta subtire. Toaca marunt legaturile de marar.
- Cand carnea este bine fiarta (cel mai bine este sa gusti), adauga pasta de faina cu iaurt si omogenizeaza foarte bine. Adauga si restul de iaurt, potriveste de sare, adauga piper din besug si lasa totul pe foc, 5-10 minute. Adauga mararul, lasa sa mai dea un clocot si serveste.
- Mancarea merge foarte bine cu lipii calde sau mamaliga moale.
Buna ! O ciulama de miel cu iaurt ? Interesant ! Merge incercat.