Ingrediente
2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă mare tocată mărunt, 5 căței de usturoi tocați mărunt, 1 morcov tocat mărunt, 450 g carne vițel, 3 linguri pastă tomate, 100 ml suc de roșii, 1 conservă roșii, 200 ml apă, 100 ml vin roșu sec, o frunză de dafin, 1 linguriță miere, 1 linguriță busuioc uscat, 1 linguriță oregano uscat, sare, piper, 50 g unt, 1 pachet spaghete, frunzulițe busuioc proaspăt, parmezan.
Mod de preparare
Călim ceapa cu usturoiul în uleiul de măsline pentru 1-2 minute. Adăugăm morcovul și amestecăm. După 1-2 minute adăugăm carnea de vițel tocată cu un cuțit în bucăți cât mai mici. Amestecăm bine și lăsăm până carnea se rumenește ușor. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă pentru 5 minute. Adăugăm roșiile tăiate din conservă, sucul de roșii, pasta de roșii, busuiocul și oregano, vinul roșu, frunza de dafin și mierea. Amestecăm bine și fierbem sosul pentru 15 minute, amestecând ocazional. Condimentăm cu sare și piper. Scoatem frunza de dafin când oprim focul. Servim fierbinte peste spaghetele fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ornăm cu frunzulițe de busuioc proaspăt și presărăm parmezan. Read more at http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/spaghete-bolognese-fid-1501033#sBGF4ow9iJLrp24B.99