Ingrediente
- 200 ml sos de roşii – passata - 400 g spanac - 4 foccacia sau pâine calabreză rotundă (tip lipie) - 2 linguri măsline negre - ½ linguriţă zahăr - zeama de la 1/2 lămâie - 1 linguriţă oregano uscat - 120 g parmezan sau caşcaval ras - 4 ouă
Mod de preparare
Secretul preparatului : se înlocuieşte blatul tradiţional, reducandu-se, considerabil, caloriile… * Timp de pregătire: 25 min. * 15 g grăsimi/porţie * 477 calorii * Preţ aprox. 7,5 Lei/porţie 1. Se încinge cuptorul – la semnul 6/200 C. Se încălzeşte, pe foc, într-un vas de dimensiuni reduse, sosul de roşii, împreună cu zahărul, zeama de lămâie şi oregano, lăsându-se să fiarbă timp de 5 min. 2. Se opăreşte spanacul, într-un vas mai larg, se lasă în repaus, 2 min., apoi, se scurge, şi se îndepărtează excesul de apă ; se toacă. 3. Se aşează în tava de cuptor, tapetată cu folie de aluminiu, cele 4 pâini. Acestea se ung cu sosul de roşii, se presară spanacul – lăsându-se un mic gol în mijloc –, dupa care, se adaugă măslinele şi caşcavalul. In mijloc, se pune câte un ou şi se introduce preparatul în cuptor, timp de 10 min. până la coagularea oului (gălbenuşul rămâne moale).