Ingrediente
-o cutie foi lasagna,500g carne tocata porc,700g carne vita,2cepe medii,2morcovi,citeva ciuperci,250ml vin rosu,condimente:busuioc,cimbru,oregano,sare,piper,250gsuc de rosii,100g parmezan,200g mozzarella,usturoi.
Mod de preparare
sosul bechamel: -50g unt -2-3linguri faina -800ml lapte Se taie ceapa si morcovii si se pun la calit in putin ulei sau unt.Dupa 5 min.adaugam carnea tocata si ciupercile.Cind carnea isi schimba culoarea adaugam vinul se lasa sa fiarba la foc mic.Dupa 20min se adauga sosul de rosii si se condimenteaza.Se lasa pe foc pina scade apoi se pune la racit. Sosul bechamel: Se pune untul pe foc il lasam sa se topeasca apoi se adauga faina treptat se amesteca bine pina se incorporeaza.Se adauga laptele cald cite putin amestecind mereu sa nu faca cocoloase.Se firbe sosul pina se ingroasa apoi se pune sare si piper. Se unge tava cu unt si se pune un strat de foi,unul de sos alb,unul de carne si tot asa pina se termina ingredientele.Deasupra se pune parmezan si apoi se da la cuptor 30-40min.