Paste Primavera
Paste / 27.04.2012

Ingrediente

paste penne – 900 g
supă de legume – 3 l
ulei de măsline – 80 ml
vinete, tăiate cuburi – 300 g
zucchini, tăiat cuburi – 150 g
dovlecel galben, tăiat cuburi – 200 g
ardei gras roşu, tăiat cuburi – 100 g
ceapă, tăiată mărunt – 50 g
ciuperci, tăiate în jumătate – 100 g
broccoli – 100 g
usturoi – 15 g
roşii, tăiate cuburi – 100 g
parmezan proaspăt ras, pentru servire – 100 g
pătrunjel verde, pentru decor – ½ legatură
busuioc proaspăt, pentru decor – 10 frunze

Mod de preparare


1. Vinetele, zucchini, dovlecelul galben, ceapa şi ardeiul gras tăiate cuburi se tăvălesc prin 50 ml ulei de măsline, apoi se aşează pe grătarul neted încins la 205 ºC, timp de 25 minute (până când legumele încep să caramelizeze uşor).
2. Sotaţi ciupercile în 30 ml ulei de masline, adăugaţi usturoiul tăiat felii, apoi roşiile cuburi.
3. Adăugaţi legumele fripte la ciupercile sotate.
4. Adăugaţi pennele în supa de legume care fierbe, fierbeţi 8-10 minute, până devin al dente. Scurgeţi pastele şi păstraţi supa.
5. Amestecaţi într-o tigaie adâncă pastele cu legumele şi adăugaţi 200 ml de supă de la fierberea pastelor, fierbeţi 3 minute după care serviţi cu pătrunjel şi  busuioc tăiate mărunt şi parmezan proaspăt ras deasupra.


Reţetă recomandată de bucătarii Unilever Food Solutions.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro