Ingrediente
500 gr paste 200 gr rosii cherry 10 frunze busuioc 35 gr urda usor sarata (ricotta salata) 35 gr parmezan 35 gr pinoli (seminte de pin) 15 gr migdale 2 prize piper negru 10 rasnite fulgi de chili 50 ml ulei extravirgin de masline sare
Mod de preparare
Se taie rosiile in doua si se storc astfel incat miezul apos cu seminte sa iasa afara. Se scoate miezul cu olingurite. Se pun rosiile si restul ingredientelor pentru pesto siciliano,fara ulei, intr-un blender si se marunteste totul bine. Se adauga uleiul si se mixeaza pana obtineti o pasta. Se adauga sare dupa gust . Se fierb pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg pastrand cateva linguri de apa(5-6) . Se pune apa intr-un bol si peste ea pastele scurse. Deasupra adaugati sosul pesto si se amesteca. Se pune sare dupa gust. Pastele se pot servi cu extra parmezan , cu o frunza de busuioc la mijloc si putin ulei de masline picurat peste ele. SA AVEM POFTA ! :)