Ingrediente
Pentru 2 persoane: paste (250-300 gr) fructe de mare (400 gr.) 3-4 catei de usturoi 2 rosii o ceasca de suc de rosii/rosii o jumatate de ceasca de apa sare, piper busuioc, oregano ulei de masline
Mod de preparare
Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste astfel: intr-o tigaie de teflon punem usturoiul taiat feliute la calit in putin ulei de masline. Lasam pana devine sticlos,amestecand cu o lingura de lemn sa nu se arda. Apoi, peste usturoi adaugam rosiile taiate cubulete, sarea si piperul si lasam 3 minute sa fiarba in zeama lasata de rosii. Adaugam sucul de rosii, apa, busuiocul si oregano si lasam sa mai fiarba pana scade la consistenta dorita. Ideal ar fi sa nu fie nici prea scazut. La final, adaugam in sos si fructele de mare gata fierte si le lasam sa dea cateva clocote. Peste pastele fierte in apa cu sare se aseaza fructele de mare in sosul de rosii. Pofta buna!
Se gasesc scoici,caracatita si o varietate destul de mare de fructe de mare gata fierte si foarte curate.Pretul este infim.Cred ca nu are rost sa te apuci sa fierbi ore intregi.Gustul nu este schimbat cu nimic.Pofta mare.
sarut mana, doamnelor, am incercat reteta si este foarte delicioasa. nu inteleg de ce va certati pentru ca cine a gatit vreodata fructe de mare stie ca nu poate fierbe caracatita nici intr-o ora, tot tare e, insa altele fierb..... Apropo, unde este scoala de gramatica?
Da' tu ai scoala de gramatica facuta?
daca tu imi demonstrezi ca 3 min se fierb fructele de mare iti dau ce vrei tu,,ce scri prosti aici,,,ai scoala de bucatar facuta,,,