Paste cu ciuperci (ITALIA)
Paste / 22.05.2013

Ingrediente

250 g paste, 400 g ciuperci, 2 morcovi, 4- 5 catei de usturoi, 50 ml. vin alb, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, parmezan (sau cascaval ras).

Mod de preparare

Se taie marunt usturoiul, se dau pe razatoare cei 2 morcovi si se calesc impreuna, in tigaia in care s-a incins, in prealabil, uleiul de masline. Se adauga ciupercile curatate, bine spalate si scurse de apa, taiate in cubulete, se acopera vasul cu un capac si se asteapta ca ciupercile sa lase apa. Se adauga vinul, sarea si piperul, dupa gust si se acopera din nou vasul cu capacul, lasandu-l asa cca. 10 minute. Se amesteca din cand in cand. Dupa cele 10 minute, se ia capacul si se mai lasa ciupercile inca putin pe foc, pentru a-si pierde aspectul lichid si a capata consistenta unui sos. Cand ciupercile sunt aproape gata, se adauga patrunjelul taiat marunt. Intre timp, s-a pus la fiert o oala cu apa, in care s-a adaugat putina sare. Cand da in clocot, se adauga pastele si se lasa sa fiarba 8- 10 minute (cat scrie pe ambalajul lor), amestecand din cand in cand (sa nu se prinda de vas sau sa se lipeasca). Cand sunt gata, se strecoara si se pun peste sosul de ciupeci, amestecand bine. Inainte de a fi servite, se presara deasupra parmezan sau cascaval ras. Pastele si parmezanul sunt specifice italienilor, dar le folosim frecvent si noi, romanii. Cand n-avem parmezan, il inlocuim cu cascaval ras si-s foarte bune si asa. Va trimit si o fotografie cu pastele gatite chiar azi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro