Spagtele cu cozze si vongole
Paste / 21.05.2013

Ingrediente

250 gr vongole veraci 300 gr cozze(midi) 180 gr spaghetti 4 rosii cherry 4-5 linguri ulei masline 2 catei usturoi sare patrunjel

Mod de preparare

- Vongolele se tin in apa cu sare in jur de 3 ore pentru a le curata de nisipul care ar fi putut ramane in ele - Cozzele, se curata cu un burete sau cu un cutit. Cand totul a fost curatat, am purces la treaba 1. Am pus la facut pastele.In apa care clocotea, am adaugat sarea si apoi pastele, intre timp intr-un vas am pus uleiul la incins, am taiat pe jumatate usturoiul si l-am adaugat peste ule. 2. Cand uleiul e incins turnam scoicile si acoperim cu un capac si lasam la foc mediu, le lasam acolo pana se deschid. Daca sunt scoici care nu s-au deschis atunci trebuiesc aruncate. 3. Intr-o alta tigaie am pus un strop de ulei , un catel de usturoi si rosiile taiate pe jumatate si le-am lasat putin cat sa se inmoaie. Cand scoicile s-au deschis le scoatem cu o paleta gaurita si le punem intr-un vas. Pastele le-am scurs si adaugat in vasul in care am facut rosiile, apoi am adugat sosul si scoicile, le-am saltat de vreo doua ori in tigaie si gata. Deasupra se pune patrunjel proaspat tocat.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro