Jamie Oliver: Paste cu ardei gras şi brânză parmezan
Paste / 06.02.2012

Ingrediente

2 ardei roşii curăţaţi de seminţe şi feliaţi
2 ardei galbeni curăţaţi de seminţe şi feliaţi
ulei de măsline
sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
2 cepe roşii, decojite şi tăiate fin
2 căţei de usturoi, decojiţi şi raşi
2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt
2 linguri oţet balsamic
1 ceaşcă de brânză parmezan
1/2 kg paste

Mod de preparare

Într-o tigaie pune ardeiul gras feliat la prăjit cu puţin ulei de măsline, sare şi piper. Pune un capac peste şi lasă la foc mediu timp de 15 minute, până când ardeiul se înmoaie. Ardeiul trebuie gătit într-o manieră lentă, dacă vrei să-i păstrezi aroma intensă. Adaugă în tigaie ceapa şi lasă pe foc încă 20 de minute. Adaugă mai apoi usturoiul şi pătrunjelul şi mestecă în permanenţă timp de 3 minute. Gustă şi adaugă dacă e nevoie mai multă sare şi piper. Adaugă oţetul balsamic şi amestecă bine, ca să dai o aromă omogenă legumelor. Adaugă brânză parmezan şi ţine totul la foc mic cât timp găteşti pastele. Între timp pune la foc o oală cu apă şi sare. Pune pastele în apa clocotindă şi ţine-le pe foc până când fierb. Mai apoi strecoară-le, dar păstrează puţin din apa în care au fiert în oală. Într-un vas încălzit pune legumele din tigaie, pastele şi pătrunjel proaspăt, amestecă-le bine şi adaugă puţină apă în care au fiert pastele, precum şi puţin ulei de măsline. Presară pe deasupra din brânza parmezan rămasă.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro